2021-05-20 15:41:20• hírek • Bede Emőke

Négy jogosítványt függesztettek fel ittas vezetésért a reggeli akció során

Csütörtök reggel nagyszabású ellenőrző akciót szervezett a szatmári rendőrség, melynek célkeresztjében ez alkalommal az ittas autóvezetők által.

A Szatmárnémeti területére fókuszáló közúti ellenőrzés során megannyi autóvezetőt szondáztattak meg, és négyen bizony 0-nál nagyobb értéket fújtak. A zéró tolerancia elvét követve jogosítványaikat azonnal felfüggesztették, viszont mivel egyikük esetében sem haladta meg a produkált érték a 0,4 mg/l-es, már bűncselekménynek számító határt, így büntetőeljárást egyik autóvezető ellen sem kezdeményezett a rendőrség.






Nem úszta meg ilyen könnyen azonban az az 55 éves, bikszádi férfi, akit szerda este, fél 9 környékén állítottak meg az avasfelsőfalui rendőrök. Amikor ugyanis a sofőr megfújta az alkoholszondát, a készülék kijelzőjén 1,05 mg/l-es érték jelent meg, így nem csak a jogosítványának kellett búcsút intenie, hanem egy eljárással is szembe kell majd néznie.


A Gencs területén történő ellenőrzés során pedig egy olyan 26 éves, helybeli férfi bukott le, aki egyetlen kategóriában sem rendelkezik autóvezetői engedéllyel. Tettéről hamarosan ő is bíróság előtt felelhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: